TRY KOKEN

TRY KOKEN

Een van de weinige landen in de wereld, waar voedselcultuur en kookstijl van regio tot regio verschilt, is India. Het op een na dichtstbevolkte land met rijke diversiteit in aanbod van vlees, vegetarische en veganistische gerechten zijn het proberen waard voor degenen die houden van specerijen, kruiden en rijke aroma's. India heeft 29 staten en dus tenminste 29 kookstijlen per sé. Er is één gemeenschappelijk ding in deze recepten, het liberale gebruik van kruiden en specerijen. Bijna alle Indiase recepten zijn rijk aan curries en kruiden, het meest voorkomende ingrediënt is kurkuma (het magische kruid / specerij kurkuma is dat de huidige trend van de Westerse wereld het verankerde ingrediënt is van Aziatische voedingsmiddelen).

Gezien dat ik de handen op de borst heb in ditAyurvedische land geboren te zijn; hoeveel authentieker kan het dan nog worden?

Ik ben in Zuid-India geboren. Reizen en blootstelling aan verschillende intra- en interculturen hebben me echter geïnspireerd om verschillende eetstijlen te proberen in termen van smaak en koken. Sinds ik me bewust ben geworden van smaken, heb ik nauwelijks curries of stoofvlees uit de keuken van mijn ouders gezien die geen kurkuma, kerriebladeren, gember, knoflook, komijn en mosterdzaad bevatten (ze staan allemaal bekend om hun gezondheidsvoordelen als ze regelmatig worden geconsumeerd).
Mijn reis van een drukke carrièrgeoriënteerde dame naar een bescheiden gezondheidsgeest is het delen waard tijdens het koken van een maaltijd in onze workshops. De beste take away van deze workshops zijn:

  • Authentieke tips en trucs van het koken met kruiden / specerijen
  • Verhalen en tegeltjeswijsheden van oma en mama
  • Hoe kruiden te gebruiken als vetverbranders
  • Hoe u gezond en toch heerlijk voedsel kunt bereiden dat wij wensen
  • Vooral een geweldige ervaring en het plezier van het samen koken
  • Een stressvrije dag
  • Een verrassend gezond dessert uit mijn keuken om te proeven

HOE KAN JE INSCHRIJVEN?

Geef jezelf een halve dag cadeau om jezelf over te geven aan de Indiase kookervaring.

Simpel toch, als je een halve dag met je beste vrienden wilt rondhangen? Schrijf jezelf in als groep, met 5 personen per groep. Een gezellige kleine groep kan optimale resultaten opleveren met een goede focus.
Als u zich als één persoon inschrijft, wordt u op de wachtlijst geplaatst totdat er zich nog 4 leden inschrijven en een gemeenschappelijke datum voor de workshop wordt gekozen. Het mooie van zo’n groep is dat vijf vreemdelingen bij elkaar komen om hun gemeenschappelijk belang te delen.
Je kunt me altijd benaderen voor speciale kookworkshops voor instellingen, bedrijven, scholen of welke vieringen en evenementen dan ook.

Kosten: 65 euro p.p (Min 4 per groep)
Locatie: Bij mij thuis (om het authentieke Indiase keukengevoel niet te verliezen)
Vondellaan 21
4873EJ
Etten leur.

Kok workshop Februari 2020

Kok Workshop Januari 2020

Kok Workshop February

TRY COOk GALLERY